ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ

Η δημόσια συνείδηση επικεντρώνεται σε προσπάθειες μείωσης ή αναστροφής της καταστροφής του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες Ένα από τα κορυφαία περιβαλλοντικά θέματα σήμερα, είναι η περισυλλογή των πλαστικών αποβλήτων, ιδιαίτερα της πλαστικής σακούλας.

Πολλά κράτη προτείνουν ή επιβάλλουν φόρους ή περιορισμούς στις πλαστικές σακούλες, το πιο εμφανές σύμβολο των πλαστικών αποβλήτων. Εκστρατείες σε όλο τον κόσμο για την εξαφάνιση της πλαστικής σακούλας ολοένα και δυναμώνουν, παρά τις μη σαφείς επιστημονικές αποδείξεις των επιβλαβών επιπτώσεων που οι εκστρατείες επικαλούνται. Παρά το δημόσιο θυμό που επικρατεί για την πλαστική σακούλα ως απόρριμμα, μελέτες καταδεικνύουν ότι οι πλαστικές σακούλες αποτελούν λιγότερο από 1% του συνόλου των απορριμμάτων. Οι ίδιες μελέτες τις τοποθετούν στο 0,3% των οικιακών απορριμμάτων. Το πλαστικό παραμένει πολύ καλύτερη επιλογή για το περιβάλλον από το χαρτί, το οποίο απαιτεί την υλοτόμηση των δέντρων, ρυπογόνα εργοστάσια και περισσότερη κατανάλωση ενέργειας στις μεταφορές και στην αποθήκευση, αφού ζυγίζει οχτώ φορές περισσότερο από το πλαστικό.

Η Μultisacco δίνει έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος γι' αυτό εντάσσουμε στη συλλογή μας προϊόντα (friendly bags) φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα διασπώμενα προϊόντα

Επιπλέον συλλέγουμε τη πρωτογενή ύλη που απορρίπτεται από το στάδιο της παραγωγής και την αξιοποιούμε για την κατασκευή προϊόντων με παραπλήσιες αλλά και κατώτερες ιδιότητες με τα παρθένα υλικά. Τα πλεονεκτήματα από την ανακύκλωση πλαστικού και τα περιβαλλοντικά οφέλη είναι πολλά: εξεικονόμιση ενέργειας, μείωση κατάλοιπων που καταλήγουν στις χωματερές, μείωση χρήσης νερού κατά 90% κ.ά. Λιγότερα απορρίμματα και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Βιοδιασπώμενη πλαστική τεχνολογία
Οι βιοδιασπώμενες σακούλες χάρις στα υλικά κατασκευής τους συνεισφέρουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς είναι 100% πλήρως βιοαποικοδομήσιμες σε φυσικό περιβάλλον. Έχουν δηλαδή περιορισμένη διάρκεια ζωής καθώς διασπώνται μέσω του φωτός, της θερμότητας, του νερού, του οξυγόνου και γίνονται τροφή για τους μικροοργανισμούς όπως όλα τα φυσικά απόβλητα φύλα, ξύλα κ.α.

Οι διασπώμενες πλαστικές σακούλες είναι κατάλληλες για τη συσκευασία τροφίμων. , καθώς έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα συμβατικά προϊόντα του εμπορίου, ως προς την αντοχή, την αδιαβροχοποίηση . Διατίθενται και Τυπωμένες με την φίρμα σας
Διατίθενται σε χρώμα λευκό σε δέματα 10 κιλών.

Οι διαστάσεις είναι:
(φάρδος ανοικτή / κλειστή x μήκος σε cm)
Νο 3: 40 / 25 x 45 ,τεμάχια / κιλό: από 170 έως 200
Νο 60: 48 / 30 x 60 ,τεμάχια / κιλό: από 100 έως 120
Νο 50: 48 / 30 x 50 ,τεμάχια / κιλό: από 130 έως 150